Tjenare vänner!

Började fiskeåret med ett bompass efter den mytomspunna Havsöringen i Blekinge den 2/1! Men varje bompass är ett steg närmre drömfisken! Sen kom istiden rullande in och även jag som inte är en isfiskare provade på detta. Ett gäddpass på isen blev det innan den smälte och blev till välbehövligt vatten!

Den 6 feb var den efterlängatde premiären hemma i kära Ljungbyån(Hossmoån i folkmun). Vaknade tidigt premiärdagen efter att ha sovit minst sagt oroligt. Lyckades med konststycket att gå upp en timme innan klockan ringde. trodde att jag försovit mig! Minst sagt skyndsamt stressa jag ner till ån! Mörker mörker och åter mörker möter mig! Men tydligen var jag inte ensam i mörkret. Mäter upp Per och Peter vid Brudhoppet, ta ett kort snack och masa mig vidare nedströms till min lilla premiärplats! Sätter mig mot ett träd och lyssna på musik, men upptäcker ganska omgående att jag fått sällskap bara några meter från mig!
Nja ingen fiskare, utan en liten nyfiken rävunge som stirra på mig och förmodligen undrar vad fan gör du här ute i mörkret!
Upptäcker då att det inte blivit ljusare under min tid längs med ån, solförmörkelse? Nej istället för att gå upp 06:00 har man lyckats med konststycket att se fel på en 4 och 6:a!

Nå väl vid 06:35 när folk började köra till sina jobb så jag en strimma av hopp, eller snarare ljus från bilens lyktor! Första kastet, skit oxå bottennapp! Nej då en liten stackare högg på mitt lilla Rapala.
Ingen fångst att skriva om till mor, en liten öring som stått kvar i ån. Inget silver med andra ord!
Därefter kom kylan och ställde till det för oss som gillar att fiska i öppet vatten!
Skulle varit ute några pass, men njursten och förkylning satte elakt stop för detta!

I tisdags var det såväl dags att inviga den lilla fiskebåten, sagt och gjort lyftes den upp på ett släp. Då var jag lyckligt ovetande om att detta skulle bli min bästa gäddfiskedag hittills!
Redan första kastet högg det på en liten slempelle, sen fortsatte det så under dagen!
Vi tappade räkningen när vi spräckte 50 gränsen! Inget stort, men alla runt 3-6kg och alla fick simma åter! Hullingslösa krokar gjorde att man tappade många, men en dag som denna när de stora inte ville visa sig vad gjorde detta! Njöt av solsken, regn och trevligt sällskap i form av havsöring, säl och Mattis(nej det är inte sälens namn utan en fiskevän) så klart!


Även om det är havsöringen som ligger mig varmast om hjärtat, så planerar jag ett gäddpass i Blekinge under helgen. Har fått äran att följa med och premiärfiska i en ny båt! Så i morgon skall det nötas slemgurka igen. Måtte mina händer inte förblöda och förstöra havsöringssäsongen! Nu ser de mest ut som om jag varit i slagsmål med ett gäng vildkatter!

Efter detta pass väntar Skottland och havsöringsöringen!

It`s all about trout/Ola