Efter några sömnlösa och fiskeabstinenta dygn var det äntligen dags!
Isläget gjorde att vi, jag och Peter riktade vårt fiske på Havsöring i kära Hossmo.
Första passet för Peter, som jag hoppas blev taggad av denna mytomspunna silvertorped.
Om min hustru visste hur jä.la rätt hon hade när hon sa: Fiskarna är nog smartare än dig eller har du otur. Alternativt så är du en riktigt djurvän. Ja, den sammanfattningen skulle kunna räcka för detta inlägg. Men kära Linda nästa gång kan du väl säga något annat, för dina häxkonster tycks funka allt för bra! kanske skall du hänga med nästa gång rent utav!
Ganska omgående suger det till i spöt. Sådär som bara en go öring kan får det att kännas!
Japp, tänker jag och sneglar mot Peter för att i ögonblicket efter tappa min första öring för dagen. Nåväl det finns fler och de är här nu tänker man just denna stund!
ganska omgående tappar Peter en öring som virvlar av i ytan. Mycket synd, för det hade varit debutöringen i ån. Vi flyttar oss en liten bit för att låta stället vila en stund. Andra kastet suger det till och en lycka hinner sprida sig i kroppen. Men lika snabbt som denna känsla drabbar mig byts den mot en seger för öringen. Två hugg och båda släpper, va fan skall det bli av denna dagen!
Peter nöter på trots sin gamla krigsskada och ömmande muskelfäste så trotsa han smärtan likt en vingklippt kolibri! Men även vi fiskolister måste pausa ibland. Då är det tur att det finns gofika som kan njutas av i underbar natur , men underbar musik i ens öron. Ja, naturens musik i form av strömmande vatten och sjungande fåglar toppar Spotify många gånger om!

Efter fikat smyger vi tillbaka där dagen började och ganska snart får jag jordens hugg. Inte säker på vad det är förrän efter ett par minuter. Då visar sig min drömfisk, en silver blank öring på 75-80cm. Ingen slips denna gången,, utan en fisk i drömkondition. Inser att den blir mycket svår att landa där jag stå, så tråckla mig nedströms för att kunna landa denna drottning. Nu skulle man haft en långskaftad håv tänker man. Men efter en stund är hon inne vid land (ja, jag hinner se att det är en hona)!
Gutt tänker jag, böjer mig ner för att landa drömfisken, då gör havets silver drottning en rejäl rusning uppströms och kampen fortsätter. Ytterligare 7-8 minuter kamp så är hon åter på plats. Äntligen tänker jag och greppa stjärtspolen!
Men kampviljan och energin var allt annat än slut! Silverdrottningen rusar ut nedströms längs ytan och rustar och hoppar likt en ilsken tjur!
Rätt som det är släpper det!

Vrålet från mig och ordharangen därefter väckte nog de flesta inom en mils radie! Hur kunde detta ske, gick tafsen, gick linan el vad hände!
Ja vad gick fel står man där och tänker en kort stund.
Vevar smått frustrerad in linan och upptäcker att draget faktiskt är kvar!
Väl uppe så ser jag att min trekrok förvandlats till en tvåkrok.
Detta har aldrig hänt mig med nya fräscha friska orginalkrokar på ett rapalawobbler, men tydligen går det.

Så ni som lyckas få upp den nypiercade silverdrottningen kan väl skicka mig en tanke! Jag träffade henne först.

En underbar dag i naturen där naturen stod som vinnare till fullo. 4-0 blev slutresultatet till silvertorpederna i Hossmo.

Men om bara Linda säger några väl valda ord nästa tur så skall ni nog får komma upp och hälsa på mig.

It’s all about trout1

Hooked on fishing!

Ola Sennefjord